header3

"Door mijn werk ben ik gegroeid als persoon."

Begeleiding op maat voor de werkgever

Bent u bereid een klant van ons een kans te geven binnen uw bedrijf? U kunt hierbij rekenen op de deskundige begeleiding van een jobcoach. Wij kunnen u als werkgever op allerlei manieren helpen om te komen tot de ideale match. Wat voor werknemer zoekt u? Wat zijn de mogelijkheden binnen uw bedrijf? Waar kunnen wij u bij ondersteunen?

Onze jobcoaches bieden service bij:

  • Het inwerken van de werknemer
  • Het informeren van u en collega´s over de werknemer
  • Het aanleren van specifieke vaardigheden voor de functie
  • Het trainen van werknemersvaardigheden
  • Persoonlijke coaching op de werkplek
  • Informatieverstrekking over subsidies en regelingen (banenafspraak)
  • Administratieve ondersteuning bieden, door bijvoorbeeld het samen invullen van formulieren voor het UWV

Ondersteuning jobcoach in een aantal stappen

Zoals hierboven beschreven bieden de jobcoaches service bij verschillende aspecten. Het aspect persoonlijke coaching op de werkplek betreft de volgende stappen:

Jobanalyse en jobmatching

De jobcoach analyseert een baan in taken en vaardigheden. In overleg met de werkgever kan gebruikgemaakt worden van ‘job development’ (een baan creëren die er nog niet is) of ‘job carving’ (het passend maken van werk). Klant en jobcoach stemmen benodigde stage- of arbeidsvoorwaarden, eventuele werk(plek)aanpassingen en ondersteuning af op de eisen en mogelijkheden van de werkgever.

Jobcoaching

De klant is met inzet van benodigde arbeidsvoorwaarden en ondersteuning in staat om de functie duurzaam uit te oefenen, naar de eisen van de werkgever. De jobcoach ondersteunt de klant en werkgever naar behoefte intensief bij het inwerken en kennismaken met de contactpersoon op de werkvloer en andere collega’s.

Ongoing support

Na de inwerkfase kunnen klant en werkgever een beroep doen op de jobcoach naar behoefte en afspraak. De klant heeft een redelijke mate van zelfstandigheid en de jobcoach kan zich steeds meer terugtrekken. Er kan officieel drie jaar jobcoaching worden aangevraagd, naar mate van behoefte.

 

Wij zijn blij met een bijzondere collega

Emily_May_62x62

Sinds februari 2010 werkt bij ons een kracht van Middin voor Werk. Britt Homs schrijft vanuit het perspectief van cliënt teksten voor ons personeelsblad en een blog op onze website. Haar creatieve woordkeuze zet ons altijd weer even aan het denken. Britt leert ons relativeren.  

Emily May 't Hoen
Middin